In trecere prin Piatra Neamt – Curtea Domneasca

Penultima oara cand pasii m-au purtat prin Piatra Neamt a fost acum 2-3 ani… Am vizitat la momentul respectiv zona centrala, intr-un timp destul de scurt. Cel putin asa am considerat eu ca ar fi locatia respectiva, reprezentata de Curtea Domneasca. Un loc restrans, cu o denumire deosebita, care contribuie la atmosfera creata, placut pentru relaxare si leneveala pe bancile de zona (mai mult ca sigur in anotimpurile mai calde). Mi-a placut destul de mult zona si am fost iritat ca nu aveam niciun aparat foto la mine, nici macar o camera foto la amaratul de telefon. Era in perioada in care renuntasem partial la fotografie. Dar de atunci vremurile s-au schimbat…

Am profitat de curand de o alta scurta trecere prin oras, de aproximativ 2 ore, in drumul meu spre Ceahlau, unde stabilisem sa poposesc pentru cateva zile (detalii care vor fi prezentate intr-un articol viitor, sa speram). Chiar si asa, a fost timp suficient pentru a surpinde cateva cadre interesante . Cel mai important a fost ca se apropia ora albastra, moment optim de a fotografia, din punctul meu de vedere, cladirile dintr-un oras. Dupa cateva teste, intr-o parte si in alta, s-au aprins si luminitele orasului, atmosfera creata fiind cea dorita, pentru a surpinde frumusetea locurilor la punctul culminant.

Cele mai importante cladiri de admirat in cadrul complexului arhitectural Curtea Domneasca sunt reprezentate de Turnul cu Ceas – Turnul lui Stefan cel Mare (Turnul Clopotnita) si Biserica Sf. Ioan Botezatorul. Daca aveti drum prin zona, nu uitati sa popositi macar cateva minute in aceasta locatie. Lasati apoi imaginatia sa zboare si relazati-va. Atasez cateva imagini pe care sa le admirati, poate asa va veti convinge mult mai usor ca merita drumul pana acolo.

Piatra Neamt - Curtea Domneasca   Piatra Neamt - Curtea Domneasca  

Piatra Neamt - Curtea Domneasca   Piatra Neamt - Curtea Domneasca   Piatra Neamt - Curtea Domneasca

Piatra Neamt - Curtea Domneasca   Piatra Neamt - Curtea Domneasca   Piatra Neamt - Curtea Domneasca

 

 

Lasă un răspuns