Survival Greenhorn in muntii Iezer-Papusa, cu Daniel Pisica

La sfarsitul lunii martie am avut placerea de a participa la o mica tabara de supravietuire. Tabara s-a desfasurat langa cabana Cuca, din muntii Iezer-Papusa. In cazul unor conditii extreme ar fi existat posibilitatea de a ne refugia in cabana. Instructorul principal, nimeni altul decat bine-cunoscutul Daniel Pisica, pentru care pot sa zic ca am capatat un anumit respect (pentru ceea ce face, ce a facut, experientele prin care a trecut si cunostintele pe care le are).

Nu am fost chiar in apele mele in zilele respective, poate si datorita vremii care nu prea a tinut cu noi, dar la urma urmei asta ar fi trebuit sa faca conditiile ‘de supravietuire’ mai interesante.

In primul rand am avut de construit 2 adaposturi, utilizand doar materialele pe care le aveam la dispozitie in padure (adica mici trunchiuri de copac si multe ramurele de conifere), precum si briceagul din buzunar. Cei doritori au avut posibilitatea de a le si testa pe timpul noptii. Nu au fost atat de multi, iar eu m-am simtit mandru ca am rezistat peste noapte in unul dintre ele.

Vremea ploioasa ne-a cam incetinit activitatile, dar ne-am descurcat si cu realizarea de filtre pentru purificarea apei si cu realizarea unor mici capcane pentru vanat (pe care nu le-am folosit propriu-zis). A fost si multa teorie, care de atunci s-a cam uitat, dar sper sa revina in memorie la momentul in care va fi necesara, desi la urma urmei ar fi preferabil sa nu fim nevoiti sa intapinam situatii extreme de supravietuire si in realitate.

Aparatul foto l-am lasat acasa in zilele respective, considerand ca nu voi avea timp si de fotografie, asa ca singurele imagini reprezentative sunt cele realizate de alti participanti la tabara. :)

Lasă un răspuns